Succesvolle lancering van de Astroquiz bij Sterrenwacht Altair


Succesvolle lancering van de Astroquiz bij Sterrenwacht Altair


Op vrijdagavond 19 april, was het een bijzondere gebeurtenis bij Sterrenwacht Altair in Zoutleeuw. Voor het eerst organiseerden we een astronomie quiz, speciaal ontworpen voor de jonge astronomen van de middelbare scholen in onze regio. Het was een avond vol spanning, kennis en enthousiasme.

Zes teams, bestaande uit bevlogen studenten, begeleid door hun toegewijde leerkrachten en ondersteund door enkele enthousiaste ouders, namen deel aan deze unieke ervaring. De quiz bestond uit drie boeiende rondes, waarin de deelnemers hun passie voor astronomie konden laten zien en streden voor de felbegeerde hoofdprijs: een complete telescoop, gesponsord door Astromarket.

Uiteindelijk was het team "De Sterrenkundige Strijders" van Het Kompas uit Sint-Truiden en het Sint-Tarcisius Instituut uit Zoutleeuw dat de hoofdprijs in de wacht sleepte. Hun prestatie werd met luid gejuich ontvangen en was een bron van inspiratie voor alle aanwezigen.

Maar het was niet alleen de hoofdprijs die de avond zo speciaal maakte. De deelnemers werden ook verwend met prachtige goodiebags en troostprijzen, geschonken door de European Space Agency (ESA) en de Vereniging Voor Sterrenkunde (VVS), samen met adembenemende astronomische foto's van onze eigen leden.

De avond werd afgesloten met een gevoel van voldoening en tevredenheid. Het was niet alleen een geslaagde avond, maar ook een inspirerende ervaring voor alle jonge astronomen die deelnamen. We zijn trots op hun enthousiasme en toewijding.

Sterrenwacht Altair kijkt nu al uit naar de volgende editie van de astroquiz en blijft zich inzetten om de interesse in en kennis van astronomie onder jongeren te bevorderen. Blijf op de hoogte van onze activiteiten en evenementen via onze website en sociale media kanalen.


Het winnende team "De Sterrenkundige Strijders" van scholen Het Kompas, Sint-Truiden en Sint Tarcisius-Instituut, Zoutleeuw.

Enkele sfeerbeelden in de carrousel


Overzicht van de deelnemende ploegen: